Kontaktuppgifter under sommaren

Kontoret i Mariehamn håller semesterstängt från midsommar till den 6 augusti. I icke-brådskande ärenden kan du mejla tehy@aland.net så återkommer jag när kontoret är bemannat igen.

Fackavdelningens styrelse har möte nästa gång den 17 augusti. Initiativ som ska behandlas av styrelsen ska skickas till tehy@aland.net senast en vecka innan.

På ÅHS når du våra förtroendemän på mejladdressen tehy@ahs.ax. Enligt gällande semesterplanering finns åtminstone en förtroendeman på plats sommarens alla veckor, men t.ex. sjukledigheter kan leda till avbrott när färre än vanligt är på jobb.

På Medimar nås Tehys förtroendeman på adressen kiki.adamczak@medimar.ax.

Hos rikets Tehy är det händigt och datasäkert att ta kontakt via e-tjänsten på hemsidan tehy.fi: välj svenska som språk -> E-tjänster -> Logga in i E-tjänster. Om man ringer centralbyrån finns det en risk att den som svarar inte kan svenska eller är insatt i åländska särbestämmelser. Inom privata sektorn gäller för det mesta rikets regelverk men på den offentliga sektorn tillämpas åländska avtal.

I medlemsärenden har rikets Tehy telefonnumret +358 9 5422 7200 och linjen är bemannad må, ti och to kl 9-12.

I avtalsärenden och i arbetsrättsliga frågor har rikets Tehy telefonnumret +358 9 5422 7100 och linjen är bemannad må, ti och to kl 9-12.

De finska facken har en gemensam sommarjobbarinfo på numret 0800 179 279, öppet må-fre kl 9-15. Också sommarjobbarinfos hemsida https://www.kesaduunari.fi/svenska innehåller nyttig info för sommarvikarier på svenska.

Tehys fackavdelning på Åland önskar alla en trevlig sommar!