Tehy varslar om strejk!

Tehys fackavdelning på Åland r.f. har idag varslat Ålands landskapsregering om att vårdpersonalen vid ÅHS kommer att gå ut i strejk 6/11 2014 kl 14.

Varför har vi varslat om strejk?
Vi vill att Ålands landskapsregering ska förhandla med oss om anställningsvillkoren för vårdpersonalen. Sedan den 1 april 2014 har vi varit avtalslösa, men det är nu mer än fyra månader som landskapsregeringen har vägrat att förhandla med oss. Det står nu klart att enda sättet för oss att få igång förhandlingar är att varsla om strejk.

Vad vill vi uppnå i förhandlingarna?
Vi vill uppnå att de som är utbildade för att sköta om andra människor ska få samma lön som de som är utbildade för att sköta om maskiner eller pengar. Vi kräver att de som har en vårdutbildning ska få en lön som motsvarar utbildningens längd, arbetsuppgifternas svårighetsgrad, det enorma ansvaret för andra människors liv, hälsa och säkerhet samt påfrestningarna i den fysiska och psykiska arbetsmiljön. Landskapsregeringens lönesättning är idag orättvis och trots att det under ungefär tjugo års tid har getts löften om att orättvisorna ska rättas till genom arbetsvärdering, så stannar det alltid vid tomma löften.

Vilka kommer att tas ut i strejk?
De enda som tas ut i strejk är vårdpersonalen vid ÅHS (HOI020, HOI030 och HOI040). De som är anställda av kommunala eller privata arbetsgivare eller av Finska kyrkan kommer inte att tas ut i strejk. Landskapsanställda som inte är vårdpersonal kommer inte heller att tas ut i strejk.

Tehys fackavdelning på Åland
Fabriksgatan 4
22100 Mariehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.