Kontaktuppgifer under sommaren

Kontoret i Mariehamn håller semesterstängt till den 6 augusti. I icke-brådskande ärenden kan du mejla tehy@aland.net så återkommer jag när kontoret är bemannat igen.

Fackavdelningens styrelse har möte nästa gång den 5 september. Initiativ som ska behandlas av styrelsen ska skickas till tehy@aland.net senast en vecka innan.

På ÅHS når du våra förtroendemän på mejladdressen tehy@ahs.ax.  På Medimar nås Tehys förtroendeman på adressen kiki.adamczak@medimar.ax. På grund av semestertider kan det ta en stund innan svar kommer.

Hos rikets Tehy är det händigt och datasäkert att ta kontakt via e-tjänsten på hemsidan

tehy.fi: välj svenska som språk -> E-tjänster -> Logga in i E-tjänster. Om man ringer centralbyrån finns det en risk att den som svarar inte kan svenska eller är dåligt insatt i åländska särbestämmelser. Inom privata sektorn gäller för det mesta rikets regelverk men på den offentliga sektorn tillämpas åländska avtal.

I medlemsärenden har rikets Tehy telefonnumret +358 9 5422 7200 och linjen är bemannad må, ti och to kl 9-12.

I avtalsärenden och i arbetsrättsliga frågor har rikets Tehy telefonnumret +358 9 5422 7100 och linjen är bemannad må, ti och to kl 9-12.

De finska facken har en gemensam sommarjobbarinfo på numret 0800 179 279, öppet må-fre kl 9-15. Också sommarjobbarinfos hemsida https://www.kesaduunari.fi/svenska innehåller nyttig info för sommarvikarier på svenska.

Tehys fackavdelning på Åland önskar alla en trevlig sommar!